Oma blogiluettelo

maanantai 11. huhtikuuta 2011

TPS -PIPO


Oman pään mukaan kehitetty malli, jonka pohjana tosin käytetty valokuvaa
siitä OIKEASTA JA ALKUPERÄISESTÄ fani-tuotteesta. Lapselle kelpasi tämäkin versio ja itse olen vahvasti sitä mieltä, että lankana käytetty teetee Primavera on materiaalina varmasti mukavampi, kuin aito fanituote. Vastaavaa mallia ja lankaa voi hyödyntää minkä tahansa joukkueen tupsupipoon. Pipoon kului mustaa Primaveraa vajaa 2 kerää ja valkoista alle puoli kerää. Niin, että jos ahkera olisi, saisi kolmesta mustasta ja yhdestä valkoisesta yhteensä 2 pipoa!!!!! Kirjaimet on silmukoitu pipoon jälkikäteen ja tupsu tietenkin vie suhteessa melko paljon lankaa. Tässä jakoon ohjetta, jos siitä jollekin iloa ja apua on:

Luo 100 silmukkaa pyöröpuikoille 4mm/50cm. Neulo suljettuna neuleena mustalla 1o, 1n, kunnes olet neulonut 6cm. Jatka mustalla sileää neuletta n.8cm, jonka jälkeen tee valkoisella 3krs, mustalla 2krs ja valkoisella n. 7cm. Neulottuasi tämän, vaihda jälleen musta lanka. Tee 2krs mustalla ja vielä 3krs. valkoisella. Katkaise valkoinen lanka. Jatka pipo loppuun mustalla. Neulottuasi 2krs, vaihda työhön sukkapuikot ja aloita kavennukset. Jaa silmukat tasan 4lle puikolle, eli jokaisella puikolla 25s. Tee kavennukset joka kerroksen alussa neulomalla puikon ensimmäiset silmukat 2o yhteen. Jatka näin, kunnes työssä on jäljellä n. 20s. Päätä kaikki silmukat kerralla.

Tee vielä tupsu. Apuvälineenä voi mainiosti käyttää Cloverin pom pom -makeria, paketti jossa, on valmiit tupsumuotit kahdessa eri koossa. Laite on kätevä, koska lankaa ei tarvitse katkaista ja sarjatuotannossa kaikista tupsuista tulee aina saman kokoisia!!! Pom Pom makereita myynnissä liikkeessämme myös sydämenmuotoisena.....

P.S. Huomasithan kuvassa taustalla roikkuvan mattopiiskan!!! Sinänsä huvittava yksityiskohta, koska mattotelinettä en omista ja matotkin ovat tällä hetkellä enemmän tai vähemmän työn alla!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti