Oma blogiluettelo

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

SWEETHEART ROSE MAKER

Askartelijan unelma Cloverilta. Tähän jää koukkuun!!! Ohuesta kankaasta, silkistä ja satiinista syntyvät hetkessä ihanat ruusut. Paksummasta puuvillakankaasta lopputulos muistuttaa mielestäni lähinnä neilikkaa! Kauniita nekin. Varreksi väkersin vanhat metallipuikot, joihin kiepsutin florateippiä ympärille. Tein myös hakaneulalla rintapieleen kiinnitettäviä versioita, mutta niistä ei nyt tässä kuvaa. Hauska tapa tuunata vaatteita, piristää sisustusta, tehdä hää- sekä muita juhlakoristeluja. Rouva Pyryn hyllystä löytyy tämäkin vekotin. Kaupanpäällisiksi saat opastuksen ja suomenkieliset käyttöohjeet...

Jälkikirjoitus: ja kuvat tietenkin väärässä järjestyksessä, mutta olkoon.....

100% VILLAA


Nämä sukantekeleetkin tuolta keskeneräisten töiden säkistä löytyi. Sukat itsessään olivat valmiit, langanpäät puolestaan päättelemättä. Varressa itse värjättyjä lankoja kouluajoilta, epäilys, että sama materiaali jatkuu kärkeen saakka. Taitavat sukat olla 100% villaa, jossa ei vahvikkeesta tietoakaan. Ei haittaa... lapsukainen otti koekäyttöön, sopivat olivat ja värimaailmakin miellytti. Mielenkiinnolla seuraan kestävyyttä. Tätä kirjoittaessa tuli vielä mieleeni sellainenkin ajatus, että sukkalankana taitaa itseasiassa olla vanhan koulukaverin oman lampaan villaa... On sentään suomalaista ja taitaa olla melkolailla luomuakin. Hauskoja muistoja nämä työt tuovat tullessaan. Olo on kuin Turhapurolla: MUISTI PALAA PÄTKITTÄIN!

torstai 21. huhtikuuta 2011

JOKA PÄIVÄ JOTAKIN VALMISTA

Minulla on urakka, projekti, missio....
Säkillinen keskeneräisiä töitä.

Neuleita vuosien takaa...
Langanpäitä päättelemättä...
Napit uupuu...
Lanka loppunut kesken 5cm liian aikaisin...

Eihän näitä voi pois heittää, ei purkaa.
Pakko nämä on pelastaa, korjata, tuunata.

Joka päivä jotakin, ainakin yritän ja
toivon niin.

Yllä kuvia jo valmistuneista ikuisuusprojekteista.
Muutama onnekas tekele on jo löytänyt uuden kodinkin.
Urakka jatkuu!!!

perjantai 15. huhtikuuta 2011

KAARROKEJAKKU
Pienimmälle kummitytölle 1-vuotislahja. Lankana Sirdarin Snuggly Baby Bamboo dk. Olen aivan ihastunut kyseiseen lankaan! Sileä ja tasainen lanka, jossa upea kiilto. Koostumus 80% bambua ja 20%. Malli löytyy Modasta 1/2010. Ohjeessa tosin vain kaksi nappia kaarrokkeessa. Ohjeen mukainen langankulutus koossa 1-2 vuotta oli 200g, mutta itse sain tähän kulumaan melkein tuon 250g, eli yhteensä 5 kerää. Mukava, hieman erilainen neuleprojekti ja mikä tärkeintä: valmistui ajoissa.....

maanantai 11. huhtikuuta 2011

TPS -PIPO


Oman pään mukaan kehitetty malli, jonka pohjana tosin käytetty valokuvaa
siitä OIKEASTA JA ALKUPERÄISESTÄ fani-tuotteesta. Lapselle kelpasi tämäkin versio ja itse olen vahvasti sitä mieltä, että lankana käytetty teetee Primavera on materiaalina varmasti mukavampi, kuin aito fanituote. Vastaavaa mallia ja lankaa voi hyödyntää minkä tahansa joukkueen tupsupipoon. Pipoon kului mustaa Primaveraa vajaa 2 kerää ja valkoista alle puoli kerää. Niin, että jos ahkera olisi, saisi kolmesta mustasta ja yhdestä valkoisesta yhteensä 2 pipoa!!!!! Kirjaimet on silmukoitu pipoon jälkikäteen ja tupsu tietenkin vie suhteessa melko paljon lankaa. Tässä jakoon ohjetta, jos siitä jollekin iloa ja apua on:

Luo 100 silmukkaa pyöröpuikoille 4mm/50cm. Neulo suljettuna neuleena mustalla 1o, 1n, kunnes olet neulonut 6cm. Jatka mustalla sileää neuletta n.8cm, jonka jälkeen tee valkoisella 3krs, mustalla 2krs ja valkoisella n. 7cm. Neulottuasi tämän, vaihda jälleen musta lanka. Tee 2krs mustalla ja vielä 3krs. valkoisella. Katkaise valkoinen lanka. Jatka pipo loppuun mustalla. Neulottuasi 2krs, vaihda työhön sukkapuikot ja aloita kavennukset. Jaa silmukat tasan 4lle puikolle, eli jokaisella puikolla 25s. Tee kavennukset joka kerroksen alussa neulomalla puikon ensimmäiset silmukat 2o yhteen. Jatka näin, kunnes työssä on jäljellä n. 20s. Päätä kaikki silmukat kerralla.

Tee vielä tupsu. Apuvälineenä voi mainiosti käyttää Cloverin pom pom -makeria, paketti jossa, on valmiit tupsumuotit kahdessa eri koossa. Laite on kätevä, koska lankaa ei tarvitse katkaista ja sarjatuotannossa kaikista tupsuista tulee aina saman kokoisia!!! Pom Pom makereita myynnissä liikkeessämme myös sydämenmuotoisena.....

P.S. Huomasithan kuvassa taustalla roikkuvan mattopiiskan!!! Sinänsä huvittava yksityiskohta, koska mattotelinettä en omista ja matotkin ovat tällä hetkellä enemmän tai vähemmän työn alla!!!!!

Tunikamekko


Tunikamekko kummitytölle 5-vuotislahjaksi. Lankana Sandnes duett, väri tumma kanerva 4762. Mekko on kokoa 116cm, mutta käsialan vuoksi mekkoon on sovellettu koon 92cm silmukkalukua ja puikot nro 4. Malli löytyy mm. Suuri käsityökerho 2/2010 -lehdestä. Lankaa sain kulutetuksi melkein 5 kerää, eli n. 250g. Koristeena oleva kukkanen on hakaneulalla kiinni, joten sen saa halutessaa myös pois. Kukkanen on virkattu Schoeller+Stahlin Batika -langasta (väri 0102)koukulla 3,5mm.

Kuuran kosketus huivi osa 2.Tässä pari kuvaa valmiista huivista. Pahoittelen huonoa laatua!!!
Lankaa huiviin meni yhteensä 4 kerää ja huiville kertyi pituutta 160 cm.
Huivi tosiaankin syntyi kahdesta kappaleesta, jota on keskeltä silmukoitu
yhteen.

lauantai 9. huhtikuuta 2011